Віртуальна зустріч «До прекрасного через прекрасне - друга теза у вихованні по Сухомлинському»

Батьківська категорія: Новини

«Людина народжується на світ не для того,

щоб зникнути безвісною пилинкою.

Людина народжується,

щоб залишити по собі слід вічний»

11 жовтня 2021 року студенти Новак Ю. та Мочалова О., під керівництвом викладача шкільної педагогіки Соловей Г.С., провели віртуальну зустріч на тему «До прекрасного через прекрасне – друга теза у вихованні по Сухомлинському», де учасниками були студенти 3 курсу спеціальності «Початкова освіта».

В.О.Сухомлинський не лише наш сучасник. Він прогнозував майбутнє освіти, передбачав дефіцит емоційного спілкування, занепад етичної компетентності в суспільстві, тому, очевидно, так щедро в його творах представлене емоційне, естетичне виховання.

Василь Олександрович, як ніхто інший у вітчизняній педагогіці, мужньо ставив і розв’язував проблему формування в молоді національного і естетичного світобачення.

Серед різноманітних засобів виховання – виховання красою стоїть у Сухомлинського на першому місці. Саме звернення до краси, облагороджування душі, переживання прекрасного знімає так звану товстошкірість, стоншує почуття дитини настільки, що вона стає сприйнятливою до слова, а значить, легше піддається вихованню.

Сухомлинський спочатку учить відчувати красу природи, потім красу мистецтва і нарешті підводить вихованців до розуміння вищої краси: краси людини, його праці, його вчинків і життя. Ні в чому вчителю не доводиться бути таким терплячим, як у вихованні почуття краси. Виховання почуттів – найважче в роботі педагога.

Викладач шкільної педагогіки Галина СОЛОВЕЙ

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я