Без права на забуття

Батьківська категорія: Новини

Тема трагедії Бабиного Яру й до сьогоднішнього часу  залишається актуальною, оскільки вона тісно пов’язана з питаннями патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості.

29 вересня  студентство коледжу долучилося до проведення національного уроку пам’яті «80 років пам’яті: забуттю не підлягає». Незважаючи на особливості проведення онлайн-заходу, студенти історико-пошукового товариства  опрацювали детально історичний матеріал, звернули увагу на архівні спогадів свідків трагедії Бабиного Яру та здійснили аналіз історичних подій на території Лебединщини в період окупації України.  Результатом дослідницької діяльності стала презентація історичного матеріалу, представленого для активних учасників уроку пам’яті.  

Трагедія Бабиного Яру до нашого часу є найбільшим актом геноциду часів Другої світової війни. У день 29 вересня 1941 року сталася трагедія, що сколихнула Україну та її народ: нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреї, а також роми, росіяни, українці, військовополонені, лідери ОУН, українська інтелігенція й усі тих, хто не схилив голову перед ворогом.  778 днів німецької окупації України в Бабиному Яру тривали катування та розстріли. 

Учасників заходу ознайомили  з історичними подіями періоду окупації  Лебединщини часів Другої світової війни. Керівник історико-пошукового товариства  Сергій Борисович Венгеровський здійснив акцент  на трагічних подіях  історії рідного краю – масове знищена євреїв.

Річниця трагедії Бабиного Яру завжди була й залишається приводом не тільки згадати про жертв війни та Голокосту, але й вшанувати героїв опору нацизму, що стали взірцем взаємоповаги між народами, прикладом духовного подвигу заради порятунку життя людей.

         Анастасія  Косарєва,  студентка 111 групи

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я