Бабин Яр. Зберігати пам'ять – наша відповідальність.

Батьківська категорія: Новини

Бабин Яр. Назва цієї місцини на тодішніх околицях Києва стала узагальненою, увійшла без перекладу у всі мови світу як символ кривавого злочину нацистського режиму, який перекреслив усі тогочасні моральні ідеали європейської цивілізації і всі досягнення європейського гуманізму.

Сьогодні виповнюється 80 років з моменту початку масових розстрілів єврейського населення у Бабиному Яру. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року тут було розстріляно 34 тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут було вбито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, – а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення. Це місце поєднує нас у нашій скорботі, воно ж поєднує нас в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами. 

В пам'ять жертв цієї трагедії в читальній залі бібліотеки оформлено виставку-спомин «Трагедія Бабиного Яру». Користувачі бібліотеки мають можливість ознайомитись з маловідомими сторінками історії та переглянути ілюстрації-спогади очевидців трагедії Бабиного Яру.

 

Наталія МАТВІЄНКО, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я