Як зберегти психічне здоров’я – 9 звичок

Батьківська категорія: Новини

Кожна людина іноді відчуває проблеми з ментальним здоров’ям і відчуває себе пригніченою.

Існують повсякденні звички, які стануть першими кроками для подолання неприємного стану. Вчені довели, що ці звички допомагають зберегти розум здоровим і дати відчуття щастя.

  1. Гуляйте з високо піднятою головою

Високо піднята голова і плечі, а також рівна спина допоможуть відчути гарний настрій. Якщо ви ходите сутулячись, то ви з більшою ймовірністю зосередитеся на негативному, а не на позитивному.

  1. Не фотографуйте все підряд

Якщо ви хочете сфотографувати свій обід або захід сонця для соцмережі, переконайтеся, що ви зосереджені на своєму житті, а не на чужих оцінках.

  1. Тренуйтеся

Тренування три рази на тиждень знижує ризик депресії на 19%. Дослідники виявили, що активні люди менше схильні до депресії, а люди з депресією менш схильні бути активними.

  1. Не відкладайте “на потім”

Чим довше ви відкладаєте завдання або роботу, тим більше вас це нервує. Відпустіть стрес, слухаючи музику або роблячи вправи, а потім вирішуйте завдання.

  1. Покиньте токсичні відносини

Перебування у відносинах з кимось, хто постійно принижує вас, може сильно вплинути на вашу самооцінку і, в кінцевому підсумку, зробити вас тривожними і потенційно пригніченим. Прислухайтеся до занепокоєнь ваших друзів і родичів про вашого партнера, якщо вони є, то вам варто подумати про такі образливі відносинах.

  1. Більше спите

Ваше тіло не може функціонувати належним чином, якщо ви недостатньо спите.

  1. Залиште час для себе

Розриваючись між друзями, родиною та роботою, а також намагаючись всіх зробити щасливими, ви можете забути про себе. Залиште собі трохи часу, щоб бути на самоті і зробити щось для себе, так як це допомагає уникнути занепокоєння і депресії.

  1. Відпочиньте від гаджетів

Смартфони, планшети і ноутбуки можуть впливати на наші мізки, і, якщо ви ніколи не відпочиваєте від них, ви не будете здоровими. Приймайте міні-цифрову детоксикацію щотижня, навіть на півдня або пару годин.

  1. Підіть з режиму багатозадачності

Поїдання обіду під час відправки електронних листів може здатися не надто небезпечним, але, як виявилося, багатозадачність робить нас більш напруженими. Натомість зосередьтеся на тому, що ви робите, і що відбувається навколо вас.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я