Людина починається з добра

Батьківська категорія: Новини

Спробуйте бути хоча б трохи

добрішими – і ви побачите, що

будете не в змозі зробити

поганий вчинок.

Конфуцій

Весна – час відновлення, пробудження не лише природи, а й душ людей. Це підтвердив курсовий захід, який підготували і провели студенти 211/311 групи разом з наставником Баль О. В.

З метою виховання почуття добра, чуйності, милосердя, поваги до своїх батьків, старших людей, формування у студентів життєвої позиції, яка проявляється в дієвій допомозі знедоленим, людям літнього віку, людям, які потребують допомоги, формування уміння висловлювати моральні судження, виховання високих моральних  якостей, була проведена відкрита виховна година для студентів перших курсів «Людина починається з добра». Присутні, які відвідали захід, опинилися в імпровізованій «Аптеці добра», де отримали особливі ліки – пігулки позитиву, гарний настрій та заряд енергії, рецепти доброти.

Студенти мали можливість поглибити свої знання про традиції українців,  такі як милосердя, доброта, благодійність та основні риси характеру українського народу – взаємопідтримку, чуйність, уміння розділяти чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину.

Присутні долучилися до вправи «Відгадай прислів’я», під час якої пригадали українські народні прислів’я про добро, мали можливість висловити свої думки про те, як виховати людину з красивим, добрим та щирим  серцем, переглянули відео про історію виникнення та створення українського народного оберегу – ляльки мотанки.

На захід до студентів завітала керівник творчого об'єднання «Сувенірна скринька», Юлія Нездоймишапка, яка провела майстер-клас по виготовленню лялька-мотанки, в ході якого студенти навчились виготовляти давній український оберіг.

Лялька-мотанка з давніх-давен вважається родинним оберегом українців. Такі ляльки уособлюють в собі єднання родинних зв'язків та поколінь. Тому такий оберіг повинна вміти виготовляти кожна жінка. А майбутнім педагогам такі вміння знадобляться для професійної діяльності. Лялечки вийшли дуже гарні, кожна робота відрізняється своєю неповторністю. Продовжуючи добрі традиції викладачів та студентів педагогічного коледжу, майбутні педагоги подарують свої обереги маленьким вихованцям ЗДО «Ромашка».

Олена БАЛЬ, наставник 211/311 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я