Панорама методичних знахідок Шалви Амонашвілі

Батьківська категорія: Новини

10 березня 2021 року студентами 121 групи Шараповою А., Лапіною Н., Бессараб В. та Третяченко Д., які є наймолодшими учасниками педагогічно-пошукого товариства, було організовано й проведено «Панораму методичних знахідок Шалви Амонашвілі» для майбутніх учителів початкової освіти.

Захід був присвячений ювілею педагога – 90-річчю. Мета панорами методичних знахідок передбачала ознайомлення студентів з життєвим і творчим шляхом педагога-новатора, творця філософської системи «Школа життя», основоположника гуманної педагогіки  Ш. О. Амонашвілі та його педагогічними ідеями; розвиток професійної компетентності; виховання прагнення до формування в себе якостей педагога-гуманіста.

Гуртківці приділили увагу таким ідеям педагога:

1. у чому сутність гуманної педагогіки;

2. хто є вчитель;

3. про любов до дитини.

8 березня 2021 року Шалва Амонашвілі, розробник оригінальної концепції гуманної педагогіки, відзначив свій 90-річний ювілей. Усе життя й творчість педагог присвячує розвитку класичних ідей гуманної педагогіки, утвердження в педагогічній свідомості поняття «духовного гуманізму», гуманної педагогіки, орієнтованої на особистість дитини, абсолютну відмову від авторитарної педагогіки. Багато ідей Шалви Олександровича перегукуються з постулатами НУШ. У концепції гуманістичної педагогіки школа життя наголошує на веденні дитини за допомогою надання розуміння цінностей свого народу, своєї нації й країни до осягнення людських цінностей.

«…Цінуйте себе в першу чергу,  любі українці. Замість відкривати клони західних шкіл — створіть навчальний заклад, який базується на постулатах Сухомлинського.

Зауважте: класика педагогіки зародилася саме в Європі, а не в східному світі, багатому на філософські погляди. Ні в Японії, ні в Індії, ні в Китаї ви не знайдете жодного класика педагогіки. До речі, у Китаї визнаний класик педагогіки — саме Сухомлинський, йому там присвячують конференції, наукові читання. Мрію, щоб в Україні хоча б двічі на рік проводили читання по Сухомлинському…». Саме такими словами звернувся Ш.О. Амонашвілі в одному із свої виступів до освітян України.

Маємо надію, що висвітлені ідеї та думки педагога сприятимуть становленню особистості майбутніх фахівців.

 

Керівник гуртка Н.В. Михайленко

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я