Впровадження мандалотерапії  в практику роботи з людьми різного віку

Батьківська категорія: Новини

В рамках декади циклової комісії викладачів дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик О. Баль, В. Таран підготували інформаційні буклети,  де розкрили особливості впровадження мандало терапії з дітьми дошкільного віку,  запропонували використати окремі види мандал для самоаналізу, зняття емоційної напруги учасниками освітнього процесу. В рамках заняття з психології (викладач О.Баль, 321 група) було проведено елементи мандалотерапії для аналізу внутрішнього стану та самопочуття.

Ми рекомендуємо кожному з Вас спробувати використати елементи мандалотерапії для пізнання свого внутрішнього світу!

Для того щоб зайнятися мандалотерапією, не потрібно ніяких умінь і навичок. Головна умова - малювати: нехай рука виводить фігури, а очі вибирають потрібний колір. В процесі роботи використовуйте музику. У широкому сенсі слова мандала розуміється як малюнок в колі. Їх можна розфарбовувати, аплікувати, самостійно малювати, створювати з природного матеріалу.

 У періоди душевної кризи або коли хворіємо, ми мимоволі шукаємо точку опори всередині себе. Для того щоб зцілитися, потрібно сконцентрувати внутрішні сили. Допоможе в цьому  чарівна терапевтична техніка - створення   мандали.

 "Все, що робить Сила світу, вона робить по колу ..." - говорили наші предки. Дійсно, життя людини починається з круглого яйця, укладеного в лоні жінки, яка має сферичну форму.

Народжуючись, ми потрапляємо  на круглу планету, вона обертається по круговій орбіті навколо Сонячного диска. Заглянемо глибше і побачимо, що наше тіло - це мікрокосм зі своїми сферичними світами - клітинами і атомами.

Кругообіг речовин у природі, зміна пір року, дня і ночі, Зодіак - все говорить про те, що коло - універсальна фігура світобудови. Тому підсвідомо ми сприймаємо коло як якусь основу, інтуїтивно знаємо про його захисних і гармонізують властивостях.

 Намалюй навколо себе коло, і ти будеш захищений" - з таким магічним ритуалом ми знайомі з казок та легенд.  Вважається, що зла сила не може проникнути всередину кола. На психологічному рівні це означає, що людина центрується: знаходить центр своєї особистості і знаходить там сили, одночасно окреслюючи межі між собою і світом.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я