Перший урок

Батьківська категорія: Новини

«Учителю! Невже ти не стомився

У юні душі класти щось нове?

Для цього ти на світі народився,

У цьому є покликання твоє…»

 

Першого вересня для студентів 2-3 курсів коледжу навчальний рік розпочався Першим уроком,  метою якого є   виховання у здобувачів фахової передвищої освіти патріотизму, соціальної активності, громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, здорового способу життя, здатності критично мислити та самоорганізовуватися в сучасних умовах.

      Теми Першого уроку наставники груп приурочували 90-річчю  коледжу, Дню Незалежності України та  безпечного навчання під час карантину, акцентуючи на збереженні власного здоров’я здобувача освіти, ознайомивши з карантинними обмеженнями задля запобігання поширенню ГРВІ COVID – 19 з метою створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти.

Творчо, ініціативно, інтеграційно та змістовно підійшли наставники до організації Першого уроку: складання словесного портрета учителя, обговорення притчі Ш. Амонашвілі «Крила», перегляд відеоролику «Батько і син». Цікаві бесіди та презентації, відеоподорожі «Факти про Україну, які вразили світ», «Цікаві факти про українську мову», «7 чудес української природи», заочної відеомандрівки  «Сто чудес України»,  конкурси, вікторини, звучали українські мелодії, вірші, вислови відомих людей про Україну. У формі   брейнштормінгу студенти  відповідали на питання:  «Які симптоми коронавірусу?  Що робити,  якщо у людини наявні ці симптоми?»;  «Як коронавірус вплинув на різні сфери життя і які наслідки карантину в світі?»; «Як захистити себе під час навчання в умовах карантину?», вікторини «Правда чи міф» розвінчала міфи щодо COVID-19.

Відомий педагог В. О. Сухомлинський писав: «Найголовніше, найяскравіше, що на все життя западає в серце патріота і що втілює в собі Батьківщину, – це люди». Дійсно, сила України в силі духу її громадян, її впевненість – у готовності  молодих людей, сміливо крокувати дорогою самостійного життя.

І в дійсності підтверджується істина: «Професія вчителя дається від Бога, а всі інші – від учителя».

   Олена ЖОВБА, голова МО наставників груп

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я