Мистецтво належить … студентам

Батьківська категорія: Новини

12 листопада у коледжі в рамках декади циклової комісії філологічно-гуманітарних дисциплін відбулася презентація культурологічного проєкту «Асоціації»

Якщо Ви наділені цікавістю, жагою до життя, допитливим розумом і у Вас з’явився інтерес до живопису, то наш проєкт «Асоціації» - для Вас! Він дає зрозуміти, що щира любов до мистецтва і здатність на роздуми про нього – це само по собі нагорода. Захоплення мистецтвом – це щось глибоко особисте, це певна внутрішня спрага, яку мистецтво тамує.

З особистого досвіду знаємо, що імпульсом для пробудження інтересу до живопису може бути навіть незначна подія. Живопис подібний до річки, в яку можна увійти з будь-якого берега.

Інтерес до мистецтва, який ми бачимо останнім часом у суспільстві, покликав до життя наш проєкт, присвячений картинам видатних художників України та світу. Ми працювали над проектом з ентузіазмом, здатністю піднятися до відчуття того, що є глибинною сутністю картини. Внутрішнє життя картини, на нашу думку, стає більш доступним і наочним, коли учасники проєкту намагалися подати у сучасному вимірі ідеї та думки художника, розуміння того, що справжній твір мистецтва належить вічності. Думаємо, що перевтілення наших студентів у героїв картин показують, що мистецтво не стоїть на місці. Варто тільки хоч трохи уважніше подивитися на окремі картини, і Ви будете повертатись до них знову і знову, знаходити в них щось нове. Ми намагались, схиляючись перед силою творчого духу художників, в черговий раз показати велич мистецтва.

За матеріалами проєкту планується випуск календаря.

Надія Стеценко, викладач культурології

Людмила Шамрай, викладач зарубіжної літератури,

куратори проєкту «Асоціації»

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я