Семінар-практикум «Сучасні орієнтири та ключові технології соціальної роботи з сім’єю, що опинилася у складних життєвих обставинах»

Батьківська категорія: Новини

29 жовтня 2019 року на базі КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А.С.Макаренка» було організовано та проведено   семінар-практикум «Сучасні орієнтири та ключові технології соціальної роботи з сім’єю, що опинилася у складних життєвих обставинах». Творча співпраця об’єднала фахівців Лебединського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  викладачів та студентів спеціальності «Соціальна робота» педагогічного коледжу.  

 Мета семінару-практикуму: розкрити теоретичні та практичні аспекти соціальної роботи з сім’ями, що опинилися у складних життєвих обставинах.

З вітальним словом до учасників семінару-практикуму звернулася директор КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А.С.Макаренка»  Л.Б. Білокобильська.

В обговоренні сучасних технологій соціальної роботи з сім’єю, що опинилася у складних життєвих обставинах брали участь фахівці із соціальної роботи та студенти 4 курсу спеціальності «Соціальна робота».

Про специфіку соціальної роботи Лебединського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  доповіла директор ЛРЦСССДМ Грицина Л.С.

Макаренко Р.В., фахівець із соціальної роботи ЛРЦСССДМ, ознайомив присутніх із соціальними послугами сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах та  проживають у сільській місцевості.

Специфіку соціальної роботи з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу висвітлила Харченко Н.І.,   фахівець із соціальної роботи ЛРЦСССДМ.

Кисла Н.О., директор ЛМЦСССДМ виступила з доповіддю «Сімейний патронат як інновація у сімейному вихованні».

 Про складні життєві обставини: сутність і характеристику доповіла студентка 4 курсу спеціальності «Соціальна робота» Липка Наталія.

Досвідом  волонтерської діяльності, яку здійснюють студенти коледжу, поділилася Бабак Юлія, студентка 4 курсу спеціальності «Соціальна робота»

Зражевська Наталія презентувала інноваційні  психолого-педагогічні технології соціальної роботи з сім’єю, що опинилася у СЖО.

Друга частина семінару-практикуму передбачала відпрацювання практичних навичок фахівця, що працює з сім’ями СЖО.

Студентка  4 курсу Петренко Валерія запропонувала учасникам семінару зануритися у дивовижний світ мистецтва, а саме малювання мандали: сакрального символу і сучасного методу гармонізації психоемоційного стану.

 

Клименко Вікторія, студентка 3 курсу,  поділилася досвідом використання епістолярної терапії у роботі з сім’ями СЖО.

Коваленко С.Л., соціальний педагог коледжу, провела для фахівців із соціальної роботи  техніку «Коло цінностей». Коло — відновна практика, що сприяє залученню до вирішення проблеми усіх зацікавлених осіб і забезпечує їхню активну участь в обговоренні ситуації та прийнятті рішень. Головною особливістю Кола є те, що кожен з учасників має можливість висловити власну думку та бути почутим іншими шляхом проведення процедури, що забезпечує рівність усіх учасників.

Семінар-практикум відбувся напередодні професійного свята – Дня працівника соціальної сфери. Студенти коледжу підготували подарунки та музичне вітання гостям.

 

За підсумками роботи учасники семінару-практикуму отримали сертифікати.

Підготували та провели семінар-практикум викладачі спеціальності «Соціальна робота» Бережна С.І., Коваленко С.Л., Прудник В.В.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я