Новини коледжу

Новини коледжу

Оновлення освітньо-професійної програми «Соціальна робота» в контексті якісної підготовки фахівців

Батьківська категорія: Новини

На сучасному етапі розвитку українського суспільства особливої актуальності та поширення набуває професійна діяльність фахівців соціальної сфери. Розширення спектру соціальних послуг, збільшення кількості категорій клієнтів, уведення нових посад потребує компетентних фахових молодших бакалаврів із соціальної роботи, які могли б динамічно та професійно реагувати на соціальні виклики і які здатні до комплексного вирішення проблем, до роботи в непередбачуваних ситуаціях.

З метою оновлення освітньо-професійної програми “Соціальна робота” відбулося чергове засідання робочої групи.

У засіданні взяли участь директор КЗ СОР “Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка” Любов Білокобильська, Олена Карпенко – заступник директора з навчальної роботи, Вікторія Прудник – гарант програми, кандидат педагогічних наук,  викладач циклової комісії викладачів дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик, члени робочої групи: Оксана Щуцька –викладач циклової комісії викладачів дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик, Людмила Клименко –викладач-методист, викладач циклової комісії викладачів дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик, Світлана Коваленко – старший викладач, викладач циклової комісії викладачів дошкільної педагогіки, психології, соціально-педагогічних дисциплін та окремих методик, а також Богдана Міщенко - здобувачка фахової передвищої освіти ІІІ курсу спеціальності 231 Соціальна робота, президент студентської держави «ОЛЕАНДА».

Детальніше: Оновлення освітньо-професійної програми «Соціальна робота» в контексті якісної підготовки фахівців

Тренінг «Репродуктивне та сексуальне здоров’я»

Батьківська категорія: Новини

Сексуальне та репродуктивне здоров’я є основою для загального здоров’я та благополуччя молоді.

Що таке сексуальне та репродуктивне здоров’я?

Чи варто турбуватися про своє репродуктивне здоров’я?

Як зберегти репродуктивне здоров’я?

На ці та багато інших запитань знайшли відповіді учасники тренінгу «Репродуктивне та сексуальне здоров’я», який 9 квітня 2024 року організувала і провела Світлана КОВАЛЕНКО, соціальний педагог коледжу.

Детальніше: Тренінг «Репродуктивне та сексуальне здоров’я»

Зустріч у рамках проєкту «Завжди поруч»

Батьківська категорія: Новини

«Профілактика та подолання стресу».

Стрес є невід'ємною частиною нашого життя, проте ми можемо навчитися ефективно відновлюватися від його впливу. У сучасному світі, де тривога за власне та життя близьких є постійним фактором, набуття таких навичок є надзвичайно важливим.

8 квітня 2024 року в рамках проєкту "Завжди поруч" відбулася зустріч викладачів циклової комісії природничих, фізико-математичних дисциплін з методиками навчання разом з практичним психологом на тему "Профілактика та подолання стресу". Під час зустрічі обговорювалися питання природи виникнення стресу та його впливу на фізичне і психічне здоров'я людини.

Детальніше: Зустріч у рамках проєкту «Завжди поруч»

Екодія із сортування сміття

Батьківська категорія: Новини

Найперша та найважливіша причина для сортування сміття – зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Деякі види відходів (наприклад,  батарейки, пластикові пляшки або енергозберігаючі лампи), які люди бездумно кидають у смітник, надто небезпечні для навколишнього середовища. Оскільки вони токсичні й забруднюють повітря, ґрунти, поверхневі та підземні води.

Уявіть, лише одна, здається зовсім банальна батарейка, потрапляючи на смітник, забруднює близько 20 м2 землі або 400 л води. Саме тому дуже важливо сортувати сміття та  відносити до пунктів збору небезпечних відходів.

Детальніше: Екодія із сортування сміття

Музичний світ поетичного слова

Батьківська категорія: Новини

Музика об’єднує моральну, емоційну 

і естетичну сфери людини. Музика – це мова

почуттів. (Василь Сухомлинський)

3 квітня 2024 року в межах декади циклової комісії викладачів музичних та хореографічних дисциплін був проведений мистецький захід «Музичний світ поетичного слова». Здобувачі освіти стали учасниками святкового дійства, яке пройшло в творчій, теплій атмосфері, долучившись до музичного мистецтва та художнього поетичного слова.

Викладачі   музичних та хореографічних дисциплін Надія Деменко, Алла Ісламова, Людмила Калюжна, Олександр Мірошниченко в процесі творчо-виконавської підготовки навчають здобувачів освіти орієнтуватися в історико-стильових тенденціях та в закономірностях мистецтва, проникати у зміст музичних творів способом емоційно-образного сприйняття-інтерпретації, самовиражатися у музично-виконавській діяльності, осягати художньо-образний зміст музичного твору, адекватно його відтворювати. Супроводи виступів забезпечили концертмейстери Алла Ісламова, Микола Слинко, Роман Деменко, Оксана Ольховик, Ірина Павленко, Олександр Мірошниченко, Валентина Садовнича.

Детальніше: Музичний світ поетичного слова

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я