Добрі починання спонукають до добрих справ

Батьківська категорія: Новини

Вибір професії – важливий крок у нашому житті. І ми його зробили.    Навчаючись у Лебединському педучилищі  за спеціальністю «Соціальний педагог», ми вивчаємо не лише спеціальні предмети, а й  вчимося того, що важко виховати – бути людиною. Педагоги навчального закладу з радістю проводять нам показові практики, що доводять складність вибраної професії.

 

01.04.15. ми відвідали відділення соціальної реабілітації дітей – інвалідів м. Тростянця разом з Коваленко Світланою  Леонідівною та Щуцькою Оксаною Михайлівною.

Поїздка наша розпочалася рано. Вже о 5:25 ми вирушили у Тростянець. 521 група хвилювалась, ми ще не знали, що нас чекає. Особисто я боялася, що не зможу стримати свої емоції. На вокзалі нас привітно зустріла завідувач відділення Малініна Л.В. і наші хвилювання почали зникати.  Здалеку приміщення відділення здавалося маленьким та непримітним, але зайшовши туди, ми    здивувалися домашній атмосфері: теплі кольори стін, різноманітні іграшки, м’які килими, новітня аудіо- та відеотехніка. Повсюди були вивішені роботи вихованців та дипломи як найдорожча цінність.

У першу чергу нам розповіли про роботу відділення та його вихованців, показавши презентацію та екскурсію.  Діти  нашій групі запропонували невеличку концертну програму.   Вихованці старалися і ми підтримували їх, тому кожен залишився в гарному настрої.


Ми привезли з собою маленькі подарунки та солодощі.


У відділенні працюють майстри своєї справи, і в цьому ми пересвідчилися. Написати можна безліч слів, але це ж просто слова. Ми пережили це в своїх думках, серцях та емоціях. Мені сподобалось, що вчителі-реабілітологи не намагались викликати в нас жалість, а навпаки – ми відчули гордість за цих діток, бо робота, яку вони навчилися виконувати, вимагає багатьох зусиль.

Під час поїздки  кожен із нас зміг переосмислити свій вибір.   І я впевнена, що наша 521 група буде і надалі відвідувати заклади такого типу та підтримувати їх. У наших планах на майбутнє є відвідування цього ж відділення, але вже зі своєю святковою програмою.

Побувавши в Тростянці, ми не стали відмовляти собі в екскурсії  містом, тому відвідали також Музей шоколаду та піцерію.


День був переповнений різноманітними емоціями. Були  сльози та сміх, гордість та щастя, страх та впевненість, але повернулись додому ми всі вже з досвідом, що допоможе нам в житті, незважаючи на те, будемо ми соціальними педагогами  чи ні.

Кожен із нас дякує педагогам, що організували цю ознайомлюючу практику, та вчителям-реабілітологам, що з радістю нас приймали. Ми цінуємо це, оскільки розуміємо, що вивчати теорію – одне, а побачити на практиці – інше. Дякуємо, що виховуєте нас гарними людьми.

521 група рекомендує відвідати Тростянець !!!

Студентка 521 гр. Заїка Ірина

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я