Спортивне орієнтування

Батьківська категорія: Виховання

Більше 70  років минуло з того дня, як відгриміли останні залпи війни. Сім десятків років спокійного мирного життя нашої Батьківщини. Але пам'ять про ті героїчні дні жива і нетлінна. Ми не забуваємо, та й не маємо права забути про минуле, про ті страждання і біди, які переніс наш народ у тривалій і жорстокій боротьбі з фашистськими загарбниками.

Тому з метою вшанування пам’яті героїчних захисників нашого міста, з нагоди 70 – ти річчя звільнення Сумщини від німецько-фашистських загарбників на місцях бойових дій 1941 року, серед студентів нашого навчального закладу 17 жовтня 2013 року були проведені змагання зі спортивного орієнтування.


Спортивне орієнтування - один з популярних видів спорту, суть якого полягає в орієнтуванні на місцевості за допомогою карти та компаса, у якому учасники змагань діють суто індивідуально, поза увагою тренерів, суддів, глядачів і навіть суперників. Тож для досягнення цієї мети необхідна висока психологічна підготовленість, прояв наполегливості, рішучості, сміливості і самовладання.


Перед змаганнями проводився інструктаж з техніки безпеки, обговорюються знаходження небезпечних місць в лісі, а також межі місцевості на яких знаходяться контрольні пункти.

Виходячи на старт учасник знає тільки довжину траси і кількість контрольних пунктів , які необхідно знайти на місцевості, та контрольний час який дається на проходження  усієї дистанції.


На старті студентам надавалася карта,на якій були позначені контрольні пункти. Учасники повинні були самі за допомогою карти,обрати правильний шлях. При цьому зважали на  контрольні пункти , з яких складається дистанція, у заданій послідовності, яка зазначена на карті. Контрольним пунктом була  біло-червона призма , яку влаштували на  пагорбах, в ярах та в важко доступних ділянках лісу. Карта містила  детальну інформацію про місцевість, наприклад, форми рельєфу, рослинність, перешкоди. Переможець у змаганнях визначається за кращим часом та кількістю  відмічених контрольних пунктів на дистанції.


Під час змагань учасники долали пагорби та дуже зарослу лісову місцевість. Перемогти в цьому виді спорту не легко. Для успішного проходження дистанції потрібна гарна фізична підготовка та воля до перемоги. Наші студенти успішно справились із змаганням. Вони виявляли  самостійність, рішучість, самодисципліну, наполегливість в досягненні мети, вміння володіти собою. Переможці змагань отримали грамоти та цінні подарунки.

Отже, початок спортивного орієнтування в нашому місті відбувся. Сподіваємось, що цей вид спорту знайде в Лебедині своїх послідовників.

Римарь Юрій

Студент 131 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я