Надія Михайлівна Деменко

Батьківська категорія: Ми пишаємося ними

Надія Михайлівна Деменко«Людина не може нічому навчити іншу людину. Вона може тільки допомогти знайти їй правду у власному серці. В необхідності – єдність, в сумніві – свободу, в усьому – любов», - саме цей вислів Августина Блаженного  вважає своїм педагогічним кредо Надія Михайлівна Деменко, яка з 1988 року працює в Лебединському педагогічному училищі імені А.С.Макаренка викладачем музичних дисциплін, є головою творчої групи викладачів з постановки голосу, концертмейстером академічного хору студентів і викладачів спеціальності «Музичне мистецтво», учасницею жіночого вокального ансамблю «Елегія», квартету народної пісні, керівником студентських вокальних колективів: ансамблю «Світанок», юнацького квартету, тріо дівчат, дуетів різних складів.

Любов до музики і співу родом з дитинства. Коли вдома збиралася вся сім'я, – починали співати. Співали усі - від малого до великого. І це було найулюбленішим заняттям, бо пісня дає багато сил. Співаючи з рідними в одному колі, забуваєш про усі турботи і переживання, відпочиваєш душею, з піснею і життя стає кращим. У виборі професії вчителя не мала сумнівів. Без усіляких вагань вступила до педагогічного ВНЗ на музичний факультет, після закінчення якого прийшла працювати в училище. Викладання стало її життям. У кожній дитині вона залишає частинку себе, вважає, що інакше іскорки в очах дитини не запалити. В кожному своєму студенті бачить і поважає особистість.

Своє завдання, як викладача музики, вбачає в тому, щоб навчити своїх студентів позитивно ставитись до життя, цінувати прекрасне, використовувати його для формування себе як особистості. Надія Михайлівна  знайомить студентів з найвизначнішими досягненнями світового і українського мистецтва, розвиває їх творчі здібності, креативне мислення, вміння висловлювати свою думку, сприяє емоційному розвитку особистості, виховує в студентів повагу до української культури та інших етнокультурних традицій. Це людина, в якій поєднуються такі чесноти як: чесність та відвертість, лагідність та доброта, гнучкість характеру та вміння співчувати, скромність та щедрість. Вчитель за покликанням, вона не може уявити себе ніким іншим як учителем.

Окрім викладання музичних дисциплін, веде велику навчальну роботу: займається з вокальними колективами, з солістами-вокалістами, готує їх до участі в концертах, фестивалях, конкурсах та різних виховних заходах як на сцені училища, так і за його межами, веде активну музично-просвітницьку роботу. Музично-педагогічна діяльність Надії Михайлівни результативна. Її вихованці є переможцями районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів вокального мистецтва.

Веде наукову діяльність, бере участь у всеукраїнських наукових конференціях. Стала переможцем VII обласного конкурсу «Золоте серце» в номінації «Працівник вищого навчального закладу» (2012 р), за свою роботу була відзначена грамотами, подяками, нагороджена медаллю Лауреата ІІ Всеукраїнської премії «Працівникам освіти України» (2016 р.).

Надія Михайлівна має і диригентську практику: керує хором ветеранів в Лебединському міському центрі культури і дозвілля. Цей колектив є добре знаний в місті і за його межами, гастролює з концертними виступами у сільських клубах, бере участь в обласних фестивалях і конкурсах, представляв Сумську область і Україну на Міжнародному хоровому фестивалі «Перемога залишається молодою».

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я