Декада викладачів циклової комісії образотворчого мистецтва та трудового навчання з методиками.

Батьківська категорія: Новини

8 жовтня розпочалася декада циклової комісії викладачів образотворчого мистецтва та трудового навчання з методиками.

9 жовтня студенти спеціальності «Початкова освіта» з додатковою кваліфікацією «Вчитель образотворчого мистецтва» разом  з викладачем живопису та малюнка  Федірко Г.В. мали змогу  поринути в  чарівний світ образотворчого мистецтва, але трохи інший, який існує паралельно від нашого  з казковими пейзажами, космічними вихрами, різнокольоровими мушлями, червоними хвилями, таємничими жіночими образами.

А входом у такий світ стало відвідування виставки «Планета Уф» Надії Білокур, сумської художниці. Такий живопис примушує замислитись, чи настільки реальна реальність  та увійти у паралельні світи. Цікаву та змістовну екскурсію провели працівники музею, розповіли про творчість художниці.

Картини виконані спеціальними фарбами, які світяться в ультрафіолетових променях Смішно та страшно, весело і чарівно і абсолютно просто, бо картини створюються за допомогою флуоресцентних фарб.

Жвавий інтерес викликала і інша виставка під назвою «Естетика свободи» сумського фотохудожника, журналіста, громадського діяча Сергія Малюка. Він організатор та учасник численних фотохудожніх виставок в Україні. 

«Естетика Свободи» – це не лише цикл фото, об’єднаних однією ідеєю, це і свобода в оформленні експозиції, і естетика в розташуванні робіт. Фотороботи не мають рамок, відрізняються розміром, змішані кольорові і чорно-білі фото, є цифрові і з плівки. Підписані різними мовами: російською та українською.

Всі були в захваті від побаченого, отримали незабутні враження та позитивні емоції.

 

Голова циклової комісії В.П.Костенко