Декада циклової комісії викладачів образотворчого мистецтва та трудового навчання з методиками

Батьківська категорія: Новини

З 26.02.2018 року розпочалась декада циклової комісії образотворчого мистецтва та трудового навчання з методиками.

В рамках проведення декади було випущено інформаційний бюлетень, в якому висвітлена науково – методична проблема циклової комісії.

«Шевченко - художник» - під такою назвою була оформлена фотовиставка світлин.


Лебедин надзвичайно багатий талановитими людьми. Їхній творчий доробок – це сотні творів мистецтва, які дивують своїм різнобарв’ям і унікальністю. Їхні роботи вже давно стали гордістю музейних колекцій по всій Україні, а часто й далеко за її межами.

1 березня відбулася зустріч – презентація з науковим співробітником художнього музею імені Руднєва Аллою Іванівною Подвезько, яка розповіла про історію створення музею, його експонати, а також познайомила присутніх зі спадщиною «забутих» художників Лебедина. Це художники, які народились в Лебедині – Юлія Миколаївна Бразоль –Леонтьєва та Олексій Красовський. Розповідь була змістовною і цікавою.

2 березня студенти  222групи відвідали міський художній музей, де Алла Іванівна провела екскурсію його залами, познайомила з  експозицією картин, які зберігаються в музеї. З величезним захопленням студенти сприйняли фотовиставку світлин.

Без слів не можна вірша написати,

Без нот не можна музики заграти,

А у художника своя є мова,

Це мова фарб, це гама кольорова…

5 березня відбулося відкриття виставки творчих робіт студентів спеціальності «Початкова освіта» з додатковою кваліфікацією «Вчитель образотворчого мистецтва».

На зустріч була запрошена народна майстриня, випускниця училища  Тетяна  Володимирівна Резніченко, яка поділилась секретами своєї майстерності, продемонструвала чудові картини з вишивкою, рушники та серветки. За невтомний творчий пошук, за вірне служіння народному мистецтву від імені дирекції училища, циклової комісії  Тетяні Володимирівні було висловлено подяку.

«Творчість на кінчиках пальців» - під такою назвою викладач Сердюк О.Ю. провела майстер – клас по плетінню з газетних трубочок. Всі з захопленням спостерігали процес виготовлення виробу.