Доторкнутись до прекрасного

Батьківська категорія: Новини

27 жовтня 2017 року студенти 541 групи разом з наставником Забугою Н. І. мали змогу відвідати виставу під назвою «Віват, фараони!» у виконанні неперевершених акторів Сумського академічного театру драми і комедії імені М. С. Щепкіна.


У нашому сучасному метушливому світі не кожного дня, на жаль, можна відпочити від буденності і зануритися у прекрасне театральне розмаїття та довершену гру акторів, адже виконавці головних ролей комедії-фарсу «Віват, фараони!» є дійсно професіоналами своєї справи. Події у виставі перенесли глядачів у звичайне українське село, де сталася велика дивина: чоловіки-керівники допилися вже до того, що відчули себе фараонами, яким жінки повинні ноги цілувати. Аж раптом… стали жінками, а їхні дружини – чоловіками! Тепер вони скуштували всі принади нового життя: прання, прасування, галасливі діти... Що ще потрібно для жіночого щастя? Та тільки як з ним впоратися, з цим жіночим щастям? А дружини-начальниці проводять збори, ведуть пустопорожні розмови, вирішують питання планетарного масштабу, пиячать. Життя прекрасне... Але настає рятівне пробудження, виявляється, це був всього лише сон.

У тонкій іронічній формі висміюється байдужість чоловіків до жіночої праці, а у фінальних рядках: «Жінок цінувати треба!», передається основна думка комедії.

Студенти отримали естетичну насолоду й задоволення від перегляду вистави, були в захваті від професійної та майстерної гри акторів, істинного храму мистецтва – театру.