Пишаємося Чемпіонкою світу!

Батьківська категорія: Виховання

З 17 по 21 жовтня у місті Баку (Азербайджан) відбувся Чемпіонат світу з грепплінгу. До складу молодіжної збірної України із зазначеного виду спорту ввійшла студентка третього курсу нашого закладу Орел Людмила.


Оволодівала Людмила даним видом боротьби з першого курсу під керівництвом досвідченого тренера-викладача, випускника училища 2007 року, майстра спорту, кращого тренера 2016 року в Україні з панкратіону Гавриша С.Г.

Змагання відбувалися у двох підвидах даної боротьби – НОУ-ГІ (боротьба без кімоно) і ГІ (боротьба у кімоно із використанням больових та задушливих прийомів). У першому виді боротьби Людмила стала Срібним  призером у своїй ваговій категорії , а у другому – Золотим. На змагання молодіжну збірну України супроводжував заслужений тренер України з панкратіону і грепплінгу, заслужений працівник фізкультури і спорту, викладач інституту фізкультури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, випускник училища 1998 року Чередніченко С.В.

Готувати чемпіонок світу з панкратіону стає у нашому закладі доброю традицією. Першою «ластівкою» на світовій арені з даного виду спорту стала наша випускниця 2010 року Синявіна Вікторія. Естафету від неї перейняла випускниця 2013 року Скрипник Світлана, яка здобула титули чемпіона України, Європи та світу з панкратіону на змаганнях в Італії, Туреччині, Білорусії та стала кращою спортсменкою 2016 року в Україні серед не олімпійських видів спорту.


Ми пишаємося нашим випускником 2017 року Парненком Віталієм та студентом 431 групи Вакуленком Дмитром, які у 2016 році на Чемпіонаті світу з панкратіону у м. Мінськ стали відповідно Срібним та Бронзовим призерами.


Людмила Орел гідно продовжує здобутки своїх попередників, бо саме в училищі вона здобула перші спортивні уміння і навички, виховала у собі необхідні для гарного спортсмена дисциплінованість, організованість і велике прагнення до перемоги.

Вранці 23 жовтня адміністрація училища і студенти вигуками «Вітаємо!», «Люда – чемпіон!» та гучними оплесками вітали Чемпіонку світу та її тренера. З вітальними словами до них звернулися в.о. директора училища Білокобильська Л.Б., президент СД «ОЛЕАНДА» Петренко Валерія, міністр освіти і науки СД «ОЛЕАНДА» Альбіт Неля.

Бажаємо Людмилі та Сергію Григоровичу, чиї сила волі та наполеглива праця гідні наслідування, подальших зіркових спортивних успіхів і досягнень!

Магаляс О.М.,

заступник директора з ВР