«Покрова Героїв»

Батьківська категорія: Новини

Міністерство молоді та спорту України у співпраці з Луганською обласною державною адміністрацією з 12.10.2018 по 14.10.2018 у м. Севєродонецьк проводили Всеукраїнську акцію, спрямовану на сприяння консолідації українського суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності України «Покрова Героїв». До участі у заході долучилися учасники з 10 областей (Донецької, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Чернівецької, Чернігівської, Луганської, Сумської, Київської, Запорізької). До складу делегації від області була включена Людмила Щербань, культорганізатор КЗ СОР «Лебединський педагогічний коледж імені А. С. Макаренка».

Перший день акції розпочався із знайомства та виїзного «круглого столу» на тему «Пам’ятні місця Луганщини, які відображають героїчну боротьбу українського народу за незалежність і територіальну цілісність України», на якому були представлені фото та відео презентації, відвідування музею АТО та безпосередній огляд місць, де відбувалися події 2014 року.

Після цього відбулося урочисте привітання учасників акції керівництвом Луганської облдержадміністрації та перегляд літературно-музичної композиції за творами Т. Г. Шевченка «Раз добром зігріте серце вік не прохолоне!» у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, де учасників привітав перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь.

Другий день був дуже насиченим. Програма акції розпочалася з відвідин Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Наступним етапом програми була зустріч з заступником голови Луганської обласної державної адміністрації Юрієм Клименко, де було розглянуто ряд важливих питань.

Значимою частиною акції було відкриття пам’ятного знаку на честь військовослужбовців 27-ї окремої реактивної Сумської артилерійської бригади Збройних Сил України. Саме на цьому місті (смт Новоайдар), захищаючи рідну землю, загинув наш з вами земляк Богдан Брисенко.

З захоплення в учасників акції викликав Новойдарський районний краєзнавчий музей, в якому зібрана унікальна колекція одягу «Народний костюм Новоайдарщини кін. XIX – поч. XX століть».

Акція пройшла на високому рівні. Дякуємо всім організаторам та учасникам акції. Україна єдина! Слава Україні! Героям слава!!!

Л. Щербань, культорганізатор.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я