Молодь змінить Україну!

Батьківська категорія: Новини

«Вчитися, мріяти, діяти.

З ентузіазмом, оптимізмом,

захопленням.»

Б. Гаврилишин


Студенти-активісти  ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А. С. Макаренка спеціальності «Соціальна педагогіка» Козинка Вікторія, Заїка Ірина влітку були учасниками літнього наметового табору «Школа молодого лідера», де мали змогу познайомитись з програмою «Активні громадяни»програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Перебуваючи у таборі студенти  написали проект «Барвами життя» і подали його на конкурс. Мета проекту: розвинути почуття патріотизму та гордості за свою державу, сприяти естетичному вихованню жителів м. Лебедина та сіл Лебединського району (Бишкінь, Даценківка, Ворожба) шляхом фарбування автобусних зупинок візерунками за мотивами народної творчості. Проект переміг у конкурсі та отримав фінансову підтримку від Британської Ради  для його реалізації на суму  10 000 грн. Партнерами проекту «Барвами життя» стали КУ «Сумський міський центр дозвілля молоді» СМР та ГО «Фундація регіональних ініціатив».


29 - 30 жовтня 2015 року студенти 133 гр. ( Анастасія Бугай, Карина Радько, Марина Роменська) та 531 гр. (Козинка Вікторія ,Заїка Ірина, Горват Жанна, Калюжна Анжеліка, Сухачева Євгенія, Марченко Інна) та соціальний педагог училища Коваленко С.Л., озброївшись малярними щітками та фарбою реалізовували проект "Барвами життя», а саме розфарбовували кінцеву зупинку м. Лебедина, с. Бішкінь, с. Даценківка та с. Ворожба.


У буденному житті люди перестали милуватися рідним краєм, мріючи про індустріально розвинуті країни, але нічого не роблять для того, аби їх рідна держава виглядала чистою, доглянутою та приємною на вигляд. Студенти сподіваються, що оновлені автобусні зупинки будуть нагадувати про красу України, тим самим спонукаючи людей до подібних проектів.


Даний проект кардинально змінить поточну ситуацію. Він матиме успіх не тільки на локальному, а й на глобальному рівнях. Оскільки розфарбовані автобусні зупинки привернуть увагу не лише місцевих, а й просто подорожуючих людей. Етнічна символіка підійме патріотичний дух і зацікавить населення.


Проект проходив  під гаслом «Барвами життя створимо майбутнє!», що в подальшому спонукатиме людей повторити досвід проекту та зробити все, щоб процвітала наша Україна!


Соціальний педагог  Коваленко С.Л.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я