Земля – наш спільний дім

Батьківська категорія: Новини

Перед великим розумом я схиляю голову,
Перед великим серцем я стаю навколішки.
Гете

Французький філософ – просвітитель XVIII ст. Вольтер казав: «Ваші ідеї мені глибоко огидні, але я віддам життя за право їх виголошувати!».  Погодьтеся, що досить важливо терпимо, з розумінням, толерантно ставитися до поглядів, переконань, думок, традицій інших людей. Останнім часом стало модним говорити про толерантність. Для нашої свідомості поняття «толерантність» незвичне. Нам ближче наше слово «терпимість». Толерантність (від лат. tolerance) – терпіння, прийняття іншої людини такою, якою  вона є, зі всіма її достоїнствами і недоліками. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві. «Людина може обійтись без багатьох речей, але не без іншої людини», – сказав один учений.

Так, в рамках декади циклової комісії викладачів шкільної педагогіки та психології 11 березня 2015 року студентка 123 гр. Тимченко Яна провела відкриту виховну годину на тему «Земля – наш спільний дім» (керівник практики Соловей Г.С.). Були запрошені учні 3–А класу Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 7 (класний керівник Кульбачна К.І.).

Заняття було проведено з метою розширення й поглиблення знань учнів про зміст поняття «толерантність», «толерантна особистість», формування навичок толерантної поведінки, виховування чуйності, взаємоповаги, терпимості, прагнення до саморозвитку і самореалізації.

Діти мали можливість здійснити подорож планетою Толерантності, побувати у різних країнах: Порозуміння, Цікавинок, Ввічливих слів, Компліментів, Доброти, Миру, Мрій. Учні активно, із задоволенням виконували всі запропоновані завдання: говорили компліменти своїм товаришам, визначали якості толерантної людини, за допомогою мирилок  вчилися миритися, складали поради та ін.

На занятті були присутні викладачі циклової комісії та представники адміністрації, студенти.

Щоб досягти успіху в житті, не витрачаючи сил на конфлікти, «побутові війни», доцільно сформувати в собі толерантність як рису характеру. Скажімо самі собі: «Я толерантна особистість…»

Викладач, керівник практики Соловей Г.С.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я